Banker hjertet ditt under store travløp?

Da har du sikkert et forhold til Royal Ascot, Storbritannias mest elegante veddeløp. Her kan du beundre de mest fornemme fullblodshestene i det de fosser frem på banen. Og omgitt av mennesker antrukket i ekstragavante hatter, kan du nippe champagne mens du ser hesten din løpe inn til gull eller null, og trofeet deles ut til vinneren.

Royal Ascot

Hesteveddeløpet ble grunnlagt av dronning Anne i 1711, og kongefamilien er fortsatt til stede når løpene gjennomføres i juni. The Greencoats, de kongeliges garde, er også fortsatt å se i sine karakteristiske grønne uniformer. Til tross for den strikte kleskoden som alltid har fulgt arrangementet, sier ryktet at uniformene i 1744 ble laget av overskytende gardinstoff fra Windsor Castle.

Pomp og prakt

De 5 dagene veddeløpet pågår er nå like kjent for klesplagg fra kjente designere, som meritterte hester. Kleskoden er riktignok svært streng, og de som ikke overholder den vil bli nektet adgang. Kvinner må bruke en form for hodeplagg, noe som har resultert i hatter som ligner mer på kunstverk enn hodepynt. Menn må ha flosshatt, men det er kun dersom de oppholder seg i the Royal Enclosure.

Opplev hester og glamour

Royal Ascot er åpent for alle, og du finner mer her om du vil teste ut hatten ved det berømte hesteveddeløpet.