Tilbake på hesteryggen etter skade

Når man rir på hest, så er hode, skuldre og armer mest utsatt for skader. Disse skadene oppstår vanligvis i forbindelse med fall. Hvis man er uheldig og lander på hodet eller nakken, må dette tas på alvor. Bruddskader i arm og håndledd er heller ikke uvanlig etter fall fordi man kan lande på en utstrakt arm.

Sikkerhet

Når man holder på med ridning, er det avgjørende med store krav til egen og hesten sin sikkerhet. I tillegg til å ha god kunnskap om hester, så må man ha godt utstyr. Hjelm er viktig for å forebygge hodeskader. Riktig fottøy og klær kan også forbedre sikkerheten når man er ute og rir.

En kropp som tåler belastningen med å sitte på en hesterygg er også nødvendig. Når man sitter på ryggen til en hest, er det viktig å ha riktig holdning. God holdning er av stor betydning for din egen del, men også for hestens helse. I tillegg skal man ha god kroppskontroll og koordinasjon. Å komme tilbake på hesteryggen etter en skade kan derfor være utfordrende hvis man ikke har fått behandlet skaden godt nok. Denne linken tar deg videre til fagpersoner som kan hjelpe deg tilbake på hesteryggen etter skade.